Naar boven

Met de Waterweek maken we Delftenaren weer waterbewust

Men heeft kunnen ervaren, zien, horen, voelen hoe belangrijk water is

Water is van levensbelang en beïnvloedt alles, van drinken tot industrie. Als Delftse studio zijn wij onderdeel van een broedkamer voor waterinnovatie, thuisbasis van toonaangevende instellingen die met water bezig zijn. De Waterweek brengt deze expertises samen om waterbewustzijn te bevorderen.

De Waterweek is een initatief van Delft4GlobalGoals. Wij hebben met versterking van Stichting Delftse Waterloop geholpen met het realiseren van een spetterend programma voor alle inwoners van Delft. Dit was mogelijk dankzij de vele partners (van TU Delft en Deltares, tot 015 Duurzaam en Duurzaamheidscentrum De Papaver).

Dankzij vele partners hebben we van jong tot oud weten te bereiken

Jongeren werden via het onderwijs betrokken

Als organisatie vonden we het belangrijk om een divers en breed bereik te hebben. Daarom hebben we met onderwijspartners, lesprogramma’s over water aangeboden aan het basis- en voortgezet onderwijs. Zo hebben Delftse leraren hun leerlingen in de Waterweek thema-onderwijs kunnen geven. Daarnaast was er op de afsluitende Watermarkt een uitgebreid educatief en vermakelijk kinderprogramma.

De Burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, was zeer te spreken over dat het onderwerp water centraal stond deze week.  

Onderdeel van de typische ingenieursaanpak, is ook onderzoek. Naast de organisatie en het ontwerp van de week, hebben we dus ook nog een impact-onderzoek gedaan onder de bezoekers, zodat we volgende editie (en ja die komt er) nog gerichter waterbewustzijn kunnen creëren.

“Geen woorden, maar daden!  Echt een aanpak met de Delftse ingenieursmentaliteit.”

Bekijk meer cases

Wil je dat jouw merk tot leven komt?

Geïnspireerd geraakt en wil je ook impact maken met een merk dat tot nadenken aanzet? Wij helpen je graag met deze mooie uitdaging. Neem contact met ons op.