Naar boven

Een evenement over hoe we de relatie tussen de samenleving en de informatiehuishouding van het Rijk kunnen en willen vormgeven.

De Future Lab Field Guide is een gids om zelf de theorie uit de toekomstverkenning van informatie te vertalen naar de praktijk.

De rol van informatie bij de Rijksoverheid groeit. Via het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding houdt het zich scherp op de toekomst van de digitale informatie. Met de lancering van de Future Lab Field Guide, wilt de overheid bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige informatiehuishouding. Studio Angelineau heeft deze lancering vorm gegeven.

Op het spanningsveld tussen het menselijke en het "exacte" van informatie.

De vormgeving hebben we gedaan in nauw overleg met Future Lab-team. Hierdoor sluit de lancering goed aan op het visuele ontwerp van de Field Guide, welke is ontwikkeld en prachtig is ontworpen door Reframing Studio. 

De vormgeving is in alle uitingen van het evenement consequent doorgevoerd. Omdat het evenement rondom kerst plaatsvond, is zelfs de kerstboom in de sferen van het evenement gebracht. 

 

Het roept vragen op rondom de grens tussen misbruik en hergebruik van informatie.

De visuele aankleding zoekt het spanningsveld tussen het menselijke en het “exacte” van informatie. Het evenement prikkelt verder met vele beelden en verhalen over de toekomst, niet alleen door sprekers maar ook door een expositie en een muzikaal optreden.

In de expositie bevriest kunstenaar Sam Jansen ogenschijnlijk waardeloze LCD schermen op het moment dat ze stoppen met functioneren. Het roept vragen op rondom de grens tussen misbruik en hergebruik, het karakter van informatie en de wisselwerking tussen de digitale wereld en de invoelbare werkelijkheid.

Audiovisueel artiest Jack Julian trad op met elektronica en computers klanken en beelden genereert die een unieke atmosfeer oproepen. Met zijn werk vraagt hij zich af of mensen altijd hetzelfde horen of zien – wat resoneert met vragen rondom de gewenste informatierelatie tussen de samenleving en het Rijk.

Speciaal voor dit evenement is een visualisatie van de twaalf onderstromen uit het Future Lab visierapport gemaakt door Jelle van der Vegt. De visualisatie verbeeldt daarnaast de beoogde gebruikerservaringvan de Field Guide, namelijk als een klein groepje dat op een expeditie gaat door de toekomst. Deze visualisatie speelde een centrale rol tijdens het evenement. 

Bekijk meer cases

Wil je dat jouw merk tot leven komt?

Geïnspireerd geraakt en wil je ook impact maken met een merk dat anderen laat floreren? Wij helpen je graag met deze mooie uitdaging. Neem contact met ons op.
    jord de kat angelino jorn koning