Naar boven

Een frisse en prikkelende promovideo voor de online escape room: Het Dreigende Water

Waar Nederland bekend om staat? Klompen, kaas, tulpen en… onze strijd tegen het water! Al eeuwenlang strijdt Nederland tegen het water. Heden ten dage wordt ons kikkerlandje internationaal geroemd om onze Deltawerken. Maar de strijd is nog lang niet gestreden. Om hier awareness voor te (blijven) creëren heeft Raccoon Serious Games een spannende online escape room ontwikkeld: Het Dreigende Water. Studio Angelineau heeft hiervoor een promovideo gerealiseerd.

Een pakkende promovideo als marketingtool

Raccoon Serious Games ontwikkelt en faciliteert al jaren leerzame ervaringen die raken en verbinden. Stuk voor stuk unieke en uitdagende serious games die bijdragen aan meer bewustwording of een waardevol gesprek op gang brengen. Voor de online escape room Het Dreigende Water wilde Raccoon graag een promovideo laten maken die de kijker meeneemt in de spanning, hectiek en waarbij de context echt tot leven komt. Een korte, maar pakkende video die de organisatie voor haar verschillende communicatiekanalen kan inzetten als prikkelende marketingtool.

Een visueel prikkelende beleving

In de promovideo die Studio Angelineau heeft ontwikkeld staat emotie en interactie centraal. Zo zie je dat de acteur letterlijk tot zijn enkels in het water staat. Iets wat bij de daadwerkelijke game natuurlijk niet het geval is. Maar met deze uitvergroting van de werkelijkheid voelt de kijker wel direct de urgentie en het gevaar van het dreigende water. De video bevat dan ook veel visuals die je als speler te zien krijgt. Zo vliegen er regelmatig muispijlen en game elementen door het beeld met een digitale projectie look.

Promovideo Het Dreigende Water
Nabij het gebouw van Ondernemerscollectief De Brouwerij ligt een permanente plas water waar we een bureau setting hebben nagebouwd. Met gevaar voor eigen leven is Jord met blote voeten het water ingegaan om Matthijs te filmen.

Tijdens het filmen was de wereld alweer een beetje zoom-moe en verzadigd wat betreft online overleggen. Voor deze productie is daarom de keuze gemaakt om te focussen rondom een speler die overlegd met andere spelers die je hoort in de video. Op deze manier konden we alsnog het online element prikkelend en expliciet naar voren brengen, zonder al te veel beeldschermen te verwerken.

Een interactieve strijd tegen het dreigende water

De tijd tikt en het water blijft stijgen! Bekijk hieronder de promovideo voor Het Dreigende Water. Een project van Jord de Kat Angelino en Jorn Koning. Met speciale dank aan Matthijs de Koning.

Ook aan de slag met video?

Benieuwd wat een krachtige video voor jouw merk of organisatie kan betekenen? Stuur ons een berichtje. Samen kijken we naar de mogelijkheden! 

Opdrachtgever:
Raccoon Serious Games
 
Betrokken vanuit Studio Angelineau:
Jord de Kat Angelino, Jorn Koning

Acteur:
Matthijs de Koning

Met dank aan:
Kristel Thieme, Gerben van den Hoof
Delen: