Naar boven

Een frisse videoserie legt verslag van de ontwerpwedstrijd op de TU Delft

Elk jaar is er voor de eerstejaars studenten van Werktuigbouwkunde aan de TU Delft een ontwerpwedstrijd, waarbij de studenten in een half jaar een werktuig bouwen. Deze wedstrijd is zeer bekend in Delft en omstreken bij studenten om de bijzondere ontwerp challenges te overwinnen.

Na een succesvolle videoserie vorig jaar, heeft de TU Delft weer besloten om de ontwerpwedstrijd vast te laten leggen door Studio Angelineau. De studenten werkten aan een Klimmende Stapelaar, een uitdaging die goed van pas komt voor de windmolenindustrie.

testimonials quote pattern

Gedurende een half jaar heeft Studio Angelineau regelmatig bij ons gefilmd en ons verrast met vier kwalitatieve video’s. Stuk voor stuk met een verfrissende insteek. Het was net als de vorige keer weer een fijne samenwerking.

Maretta Jol
TU Delft

Meer aandacht voor storytelling

Vorig jaar ging veel aandacht naar de manier hoe de wedstrijd doorging tijdens de corona-pandemie. Dit jaar hebben we de focus gelegd op het in beeld brengen van motivatie en groei. Hiervoor hebben we op het gebied van storytelling samengewerkt met Abe Minnema. Abe heeft een voorliefde voor teksten en is copywriter bij Fronteer. Hij heeft een eigen kijk op de wereld en interesse in (de verhalen van) mensen. 

Net als de voorgaande editie zijn er ook dit keer tijdens de wedstrijd regelmatig korte teasers uitgebracht voor de engagement op Instagram. Zie onderstaande video’s. Hiervoor zijn korte eigenzinnige verhalen geschreven en geregisseerd. Na de finale volgde een langere eindvideo. Zie bovenstaande video. Deze video is geschoten in de stijl van een documentaire, wat het verhaal versterkt.

Opdrachtgever:
TU Delft
 
Betrokken vanuit Studio Angelineau:
Jord de Kat Angelino, Jorn Koning

Storytelling:
Abe Minnema

Voice-over:
Matthijs de Koning

Met dank aan:
Oscar Verbeek, Maartje van Proosdij, Lana Letanche, de eerstejaars die we mogen volgen in deze wedstrijd

Delen: