Naar boven

Wij laten meer jongeren kiezen voor beta-techniek

Stichting Beta & Tech Experience logo

Een rondreizende ervaring die de rol van techniek in hun toekomst centraal zet

De Beta&Tech Experience is een spannende techniekbeleving voor de onderbouw van het vmbo. Spelenderwijs ontdekken leerlingen hun eigen talenten, de veelzijdigheid van techniek en de rol die techniek speelt in onze en hun toekomst. Zo gaan klassen in de escape room “Het Huis van Alvara” aan de slag met de klimaatuitdagingen in een woonhuis: de storm van de eeuw is op komst!

In plaats van droge stof in een klaslokaal te krijgen, ervaren jongeren via een interactieve escape room wat de technieksector zo bijzonder maakt. Een uniek en ambitieus project waarbij diverse partners uit de sector samenwerken. De rondreizende escape room is een huis dat de vele facetten van techniek die normaal weggewerkt zijn, zichtbaar maakt.

Ontdekken door te doen

Inspelen op de belevingswereld van leerlingen

We werkten we samen met de bouwers en ontwikkelaars van Raccoon Serious Games om te bepalen hoe de leerlingen het huis zouden ervaren. Hoe ziet de inrichting en het interieur van “het huis van de toekomst” eruit? Hoe sluiten de ontwerpen aan op de interactieve elementen waar de leerlingen mee werken? Door regelmatig met leerlingen te overleggen over de ontwerpen, konden we goed inspelen op hun belevingswereld.

Spelenderwijs ontdekken leerlingen hun eigen talenten

Het was belangrijk dat de hele aankleding, de digitale interactie, animaties en de escape room elkaar aanvulden en zorgden voor een consistente ervaring. Anticipatie wordt gecreëerd en versterkt door van tevoren campagne te voeren in de school en een speciaal daarvoor ontwikkeld lespakket aan te bieden. Door het ontwerp van de beleving van de eerste kennismaking tot het gevoel van “overwinning” aan het einde van de escaperoom goed uit te denken, is er een consistente en impactvolle ervaring gecreëerd.

Wil je meer weten over de Beta&Tech Experience?

Bezoek dan de website van Stichting Beta&Tech Experience.

Bekijk meer cases

Wil je dat jouw merk tot leven komt?

Geïnspireerd geraakt en wil je ook impact maken met een merk dat tot nadenken aanzet? Wij helpen je graag met deze mooie uitdaging. Neem contact met ons op.