Scholieren leren probleem-oplossend denken, net als een ingenieur
“Hoogwaardig onderwijs met de typische ingenieursaanpak”
De vier technische universiteiten merken op dat middelbare scholieren weinig ervaring hebben met creatief en probleemoplossend denken. Op school leren ze enkel lineair te denken; dat er maar één juiste oplossing is. Maar op de universiteit leer je dat dit anders zit. Bij ingenieursdenken staat onderzoekend problemen oplossen vanuit meerdere, samenwerkende disciplines centraal. Dankzij dit platform kunnen leerlingen deze ervaring al op de middelbare opdoen.
Om deze visie te realiseren werken wij vanaf begin af aan nauw samen met middelbare scholieren en hun leraren, maar ook met TU-docenten. Zo zorgen we dat de behoeftes één op één aansluiten bij de uiteindelijke doelgroep, maar ook dat we inpassen in de complexe realiteit van het onderwijs. Doordat wij het onderzoek, ontwerp en organisatie zodanig verweven in het proces, zijn we constant gericht en gevalideerd bezig.
Onderzoek, ontwerp en organisatie tot in de puntjes
Een project voor toekomstige ingenieurs, geleid door ingenieurs
Het kernteam van Studio Angelineau is opgeleid door de TU Delft, het ingenieursdenken zit er dus goed in. Daarom zijn wij dan ook de projectleider, en verzorgen wij naast het organiseren, ook het onderzoek en ontwerpen.
Wij begeleiden de nauwe samenwerking tussen vier partijen
Studio Angelineau regelt de organisatie en coördinatie voor het team, dat verder bestaat uit onderwijsprofessionals en directieleden van de vier universiteiten. We faciliteren ook creatieve sessies en regelmatige evaluaties. Voor dit project werken we samen met de visievormers van Komovo en voor de realisatie van het platform werken we samen met de platformbouwer New Future Education.
Interessant om uit te lichten is een voorbeeld waar de verwachtingen van de doelgroep toch anders ligt dan de bestuurders voorzien. Daarom sturen wij altijd aan op onderzoek met de doelgroep, om aannames te vervangen door échte inzichten. De leerlingen kozen massaal voor een stijl waarvan door het bestuur niet verwacht werd dat die het zou worden. Ook al zijn het nog jonge kinderen, ze wilden allemaal een volwassen, serieuze stijl. Maar wel met een vleugje kunstzinnigheid.
Bekijk meer cases
Een maatschappelijk debat over de relatie tussen samenleving en data
De Future Lab Field Guide is een gids om zelf de theorie uit de toekomstverkenning van informatie te vertalen naar de praktijk.
Wij ontwikkelen een nieuwe, samenwerkende vorm van onderwijs op middelbare scholen
Wij helpen scholieren leren probleem-oplossend te denken, net als een ingenieur
Wil je dat jouw merk tot leven komt?
Geïnspireerd geraakt en wil je ook impact maken met een merk dat tot nadenken aanzet? Wij helpen je graag met deze mooie uitdaging. Neem contact met ons op.